Champ

Esma (14) is een kickbokstalent met de ambitie om ‘s werelds beste vechter te worden. Ze is niet bang voor haar tegenstanders, maar wel om haar ernstig zieke moeder te verliezen. De film laat zien hoe Esma ondanks haar continue angst hard werkt om zich voor te bereiden op haar moeilijkste partij ooit. Maar hoe vecht je voor een toekomst die zowel opwindend als beangstigend is? (IDFA)

Deze korte film is onderdeel van het IDFA VO-programma 2019:

Filmblok 1 voor het voortgezet onderwijs bestaat uit de films Crowley - Cowboy Up en Champ. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten; dit is inclusief nagesprek en/of Q&A.

Filmblok 2 voor het voortgezet onderwijs bestaat uit twee films: Champ, en daarbij Tungrus, of, wanneer behoefte is aan een programma met wat meer inhoudelijke uitdaging, De man die achter de horizon keek. De voorstelling duurt 45 of 60 minuten (afhankelijk van de filmkeuze); dit is inclusief nagesprek en/of Q&A.

Bij elke titel wordt bovendien filmspecifiek lesmateriaal ontwikkeld. Het wordt aanbevolen de leerlingen voor te bereiden op het filmbezoek.

Inschrijfperiode is verlopen. Neem voor verdere mogelijkheden contact op met educatie@idfa.nl

 

Deze short kun je hier online bekijken.