Dikkertje Dap

Vrolijk, innemend en herkenbaar verhaal over een jongetje dat voor het eerst naar school gaat op basis van het beroemde, gelijknamige versje van Annie M.G. Schmidt. Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf uit de dierentuin waar zijn opa verzorger is. Ze zijn onafscheidelijk, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Ze missen elkaar enorm, maar Dikkertje maakt ook spannende nieuwe dingen mee en krijgt een nieuwe vriend, Yous. Dikkertje bedenkt een plan om Raf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.

Lesmateriaal
EYE biedt lesmateriaal voor groep 1 en 2 bij Dikkertje Dap, het lesmateriaal bestaat uit een leerkrachtenhandleiding met een toelichting op het lespakket en gesprekstips en kijktips, schermen voor het digibord met opdrachten en met werkbladen om te printen voor de leerlingen. De werkvormen zijn gevarieerd. Het lesmateriaal is flexibel te gebruiken. Afhankelijk van de beschikbare tijd voor en na het filmkijken, kun je kiezen uit afgebakende onderdelen of ze verdelen over meerdere lessen.
Filmeducatie staat voorop in de behandeling van de film, en dat gebeurt voor deze heel jonge groepen leerlingen op een heel milde manier. Er zijn vragen naar aanleiding van de filmposter en de trailer en we sluiten aan bij filmische thema’s als films met dieren en film op basis van een versje. Ook inhoudelijke thema’s komen aan de orde, zoals vriendschap en voor het eerst naar school.