Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

Derde film in de vrolijke reeks naar de succesvolle boeken van Tosca Menten toont een hartverwarmende vriendschap tussen een oeroude mummie (Dummie) en een jongen (Goos) uit Polderdam. Dummie heeft daar helemaal zijn draai gevonden maar mist zijn ouders. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas ziet die reis aanvankelijk helemaal niet zitten, maar als Dummie’s schilderij van juffrouw Friek voor een groot bedrag verkocht wordt én hij een paspoort weet te regelen, vertrekken Klaas, Goos, Dummie en juffrouw Friek naar Egypte. Maar is de tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden?

Lesmateriaal
Eye Filmmuseum biedt lesmateriaal voor groep 5 t/m 8 bij Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet, het lesmateriaal bestaat uit een leerkrachtenhandleiding met een toelichting op het lespakket en gesprekstips en kijktips, schermen voor het digibord met opdrachten en met werkbladen om te printen voor de leerlingen. De werkvormen zijn gevarieerd. Het lesmateriaal is flexibel te gebruiken. Afhankelijk van de beschikbare tijd voor en na het filmkijken, kun je kiezen uit afgebakende onderdelen of ze verdelen over meerdere lessen.
Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet heeft een geslaagde artdirection die de mysterieuze en exotische sfeer van het oude en nieuwe Egypte oproept. De leerlingen laten zich hierdoor inspireren bij het maken van een eigen Egyptisch decor. De film is niet alleen spannend maar ook komisch met name door het fysieke, slapstickachtige spel van Dummie dat de leerlingen na de film uitwerken in een zelfbedachte scène.