Kleine Nicolaas gaat op vakantie

Deze film is nog niet online beschikbaar, wel beschikbaar op DVD.

Nicolaas beleeft een zomervakantie die hij nooit meer zal vergeten. Zijn nieuwe vrienden, zijn familie, de strandwacht en de zwemleraar zijn er altijd om hem te helpen, of juist om problemen te veroorzaken.

Het is het einde van het schooljaar. De zomervakantie is eindelijk begonnen. Nicolaas, zijn ouders en zijn oma rijden richting de zee en nemen hun intrek in het Beau-Rivage hotel.

Op het strand maakt Nicolaas nieuwe vrienden; Ben, die niet op vakantie is omdat hij hier woont; Freddy, die alles eet, de hele dag door, zelfs vis... rauw. Dan is er nog George, die een grappig accent heeft omdat hij Engels is, Paul die altijd maar huilt, en Christopher, die alsmaar goed wil doen en heel erg vervelend is. Nicolaas leert ook Elizabeth kennen, een klein meisje dat hem overal volgt.

Nicolaas' nieuwe vrienden zijn er altijd om hem te helpen, of juist om problemen te veroorzaken. Op het strand, in het hotel en het bos, samen met zijn vrienden, zijn familie, de strandwacht en de zwemleraar, beleeft Nicolaas een vakantie die hij nooit meer zal vergeten.

De gratis verwerkingsopdracht(-en) bij deze film komen uit 'Avonturen in het Donker', de doorlopende leerlijn voor groep 3 t/m 8 van het primair onderwijs. Bij deze film past bijvoorbeeld de opdracht “Wie maakt welk geluid?” (p.67, katern “Geluid, muziek en art direction”). Meer informatie vindt u via bovenstaande link.