Kop op

Sef, Wesley en Marjolein voetballen graag met elkaar in de buurt. Tijdens het voetballen vinden ze een magische wasmachine waardoor ze hun hoofden verwisselen. Nu zullen ze een dag als elkaar moeten doorbrengen. Marjolein leert veel over de Marokaanse cultuur, Wesley leert dat meisjes net zoveel kunnen als jongens en Sef moet leren voetballen in het team van Wesley. Een verhaal over leren van elkaar.

Lesmateriaal

  • Kop op werd vertoond tijdens het Nederlands Film Festival 2017 in het blok 'vriendschap' samen met Bullet Time (2017), De vogelvriend (2016) en De wereld van Kim en Bob (2016). Het lesmateriaal werd ontwikkeld door het NFF i.s.m. Eye Filmmuseum voor primair onderwijs. De docentenhandleiding en bijbehorende PowerPoint bieden handvaten bij het voor- en nabespreken van de film in de klas.
  • Op LessonUp is ook lesmateriaal te vinden van Film in de klas, een initiatief van het Nederlands Film Festival, NPO Start, Netwerk Filmeducatie en Schooltv.nl. In deze les leren leerlingen om hun filmervaring te verwoorden en te onderzoeken. Wat vinden ze van de film? Waarom vinden ze dat? Ze onderzoeken hoe filmmakers personages vormgeven en ontdekken dat een film een boodschap kan hebben.