Mijn bijzonder rare week met Tess

Sam komt op de eerste dag van zijn vakantie Tess tegen. Tess kent haar eigen vader niet, zegt nooit sorry en gedraagt zich soms nogal raar. Ze heeft een plan bedacht om haar vader te leren kennen. Daar heeft ze één week de tijd voor. En Sam moet haar helpen…

Lesmateriaal:

  • In de Docentenhandleiding Film in de Klas vind je algemene informatie over hoe je een film met de klas kunt bespreken. De werkbladen bevatten opdrachten die aansluiten bij de bijzondere aspecten van deze film, maar zijn bij meerdere films inzetbaar. De opdrachten kun je in één lesuur met de klas uitvoeren.
  • Via de organisatie JEF is aanvullend lesmateriaal beschikbaar. Op hun website kunt u de lesmap downloaden (account vereist).
  • Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor groep 5 tot en met 8. In deze les worden de leerlingen bekend gemaakt met filmeducatie. Zijn leerlingen zich bewust van de intentie van de maker? Door middel van kijkvragen en discussie leren leerlingen anders kijken naar de film.