(Otto)

Deze film kun je hier online bekijken.

In de bekroonde korte animatiefilm (Otto) raakt een meisje haar fantasievriendje kwijt wanneer een vrouw hem stiekem meeneemt.

De makers zijn Job, Joris & Marieke, onder meer bekend van de voor een Oscar genomineerde film A Single Life. De films van Job, Joris & Marieke hebben een herkenbare eigen stijl met heldere kleuren en een geweldige timing.

(Otto) was in 2016 de favoriet van zo’n 4.000 leerlingen uit het hele land en werd daarmee de winnaar van de Junior Publieksprijs van het Holland Animation Film Festival (HAFF). Daarnaast werd (Otto) geselecteerd tot de Nederlandse inzending voor de Oscars.
 

Lesmateriaal

Ga direct in de klas aan de slag met deze prachtige animatiefilm. Hoe?

  • Bekijk samen de making of van (Otto), waarin Job, Joris & Marieke vertellen hoe ze op het idee voor de film zijn gekomen en laten zien hoe de film gemaakt is.

  • Bekijk de film in de klas, deze is door het HAFF beschikbaar gesteld.

  • Download de Animatiespecial en de bijbehorende werkbladen uit de lesmethode Avonturen in het donker van EYE Filmmuseum. De special staat vol met achtergrondinformatie over animatie en leuke doe-opdrachten. Deze zijn allemaal in te zetten bij de film (Otto), zoals de opdracht voor alle groepen ‘Maak je eigen animatiefiguur’.