Polska Warrior

De jonge Eryk moet leren zwemmen, maar hier is hij niet zo goed in. Hij is wel goed in het spelen van zijn computerspel. Zijn avatar, Polska Warrior, is het sterkste karakter van de game. Samen met zijn online maatje, White Knight, probeert Eryk de game te verslaan. Zijn vader is een Poolse arbeider die in de bouw werkt en wil dat Eryk leert zwemmen. Eryk speelt liever zijn game en zijn vader pakt hierdoor zijn laptop af. Zal Polska Warrior ooit het spel verslaan?

Lesmateriaal

Polska Warrior werd vertoond tijdens het Nederlands Film Festival 2017 in het blok 'doorzetters' samen met De majorettekoning van het noorden (2016), Dromen over mijn vader (2017) en Trots & treiter (2017). Maar nog wel online te zien via bovenstaande link. Het lesmateriaal is ontwikkeld door het NFF i.s.m. Eye Filmmuseum voor primair onderwijs. De docentenhandleiding en bijbehorende PowerPoint bieden handvaten bij het voor- en nabespreken van de film in de klas.

Het Holland Animation Film Festival (HAFF) heeft een speciaal lesprogramma ontwikkeld voor het primair onderwijs. Hierin werken de kinderen met een tekenprogramma om meer te leren over animatie.