Some Like It Hot

Joe en Jerry, twee muzikanten uit Chicago, zijn getuigen van een aanslag uitgevoerd door de maffia. De twee moeten maffiabaas Spats Colombo zien te ontlopen en proberen een optreden buiten Chicago te boeken. De enige manier waarop dit kan is door aan te sluiten bij een meidenband onder leiding van Sugar Kane Kowalczyk. Joe en Jerry verkleden zich als twee vrouwen, Josephine en Daphne, en gaan op reis naar Miami. Joe/Josephine probeert ondertussen Sugar te versieren terwijl Jerry/Daphne wordt versierd door miljonair Osgood Fielding III. Alles dreigt mis te gaan als Colombo ook in Miami aankomt voor een conferentie met alle andere maffiabazen.

Regisseur Wilder geeft een ode aan de Screwball Comedy en Slapstick. Twee mannen die zich als vrouw verkleden en sexuele, dubbelzinnige, opmerkingen maken, Marilyn Monroe op haar hoogtepunt en sullige humor maken dit tot een klassieker. De film werd als zeer controversieel gezien in het Amerika van de jaren '50. De doorschijnende jurk van Monroe en de sexueel getinte grappen lijken in het niet te vallen in vergelijking met de films van vandaag, maar toen was het baanbrekend.

Lesmateriaal

In de Docentenhandleiding Film in de klas vind je algemene informatie over hoe je een film met de klas kunt bespreken. De werkbladen bij deze film bevatten opdrachten die aansluiten bij de bijzondere aspecten van deze film, maar zijn bij meerdere films inzetbaar. De opdrachten kun je in één lesuur met de klas uitvoeren.