Tel Aviv on Fire

De Palestijnse Salam moet voor zijn werk dagelijks vanuit zijn woonplaats Jeruzalem langs een checkpoint naar Ramallah. Nadat hij een keer tegen een Israëlische grenswacht opschept over zijn schrijfkunsten, wordt hij na door toevallige omstandigheden schrijver van een populaire soapserie. Zijn creatieve carrière gaat als een speer totdat de Israëlische grenswacht en de financiers van de serie het niet eens zijn over hoe hij de show moet eindigen en hij er middenin zit.  

Een Palestijnse spionagesoap, een ijdele Israëlische officier en een misverstand met onvoorziene gevolgen, alles gepresenteerd met onverwacht verfrissende humor. Regisseur Sameh Zoabi laat de absurditeit van de werkelijkheid zijn werk doen. (deFilmKrant)

IFFR Lesmateriaal Maatschappijleer / CKV

Via de onderstaande link is lesmateriaal beschikbaar, ontwikkeld door IFFR. Dit lesmateriaal is geschikt voor vo en mbo onderwijs en is toepasbaar op maatschappijleer en kunst- en cultuurvakken. Aan de hand van een voor- en naopdracht, wordt de leerling uitgedaagd om een nieuwsitem en synopsis te schrijven gebaseerd op de culturele en historische achtergrond van de film.