Uilenbal

Deze film kun je hier online bekijken.

Uilenbal is een vrolijke, eerlijke familiefilm met aanstekelijke liedjes en levenslessen over vriendschap en natuur.

Meral is acht jaar en ze is net verhuisd. Het valt niet mee om nieuwe vrienden te maken. Op haar kamer ontdekt ze de muis Piepiep die ze meeneemt naar schoolkamp. Dankzij Piepiep sluit Meral onverwacht vriendschap met drie andere kinderen uit haar klas. Wanneer Piepiep tijdens een wandeling door een uil wordt gegrepen, is Meral ontroostbaar en geeft ze haar nieuwe vrienden de schuld. Tijdens een spannende zoektocht naar de uilenbal met daarin de botjes van Piepiep, ontdekt Meral hoe belangrijk vriendschap kan zijn.

Bij de titel is gratis lesmateriaal beschikbaar, een speciale lesbrief en schermen voor het digibord met aanstekelijke en actieve opdrachten. Je kunt het gratis lesmateriaal voor Uilenbal aanvragen door een mail te sturen naar educatie@eyefilm.nl.

Bij de film zijn ook toegankelijke opdrachten te vinden in de lesmethode Avonturen in het donker. Laat de leerlingen bijvoorbeeld de opdracht doen over het thema ‘Verhaal en montage’: Maak je eigen sprookjesverhaal voor groep 3 en 4 en Mijn filmdroom over wensen en hindernissen voor groep 5 en 6. De opdrachten zijn prima te verbinden aan Uilenbal.

Er is bij deze film een audiodescriptie beschikbaar op Earcatch, klik hier.