Vechtmeisje

Deze film kun je hier online bekijken.

Als haar ouders in een vechtscheiding belanden, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo (12) met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboks-club. Ze blijkt een natuurtalent te zijn en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de scheiding van haar ouders is Bo afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft. Een ontroerende, krachtige en stoere jeugdfilm over girlpower.

Lesmateriaal
Voor geschikte verwerkingsopdrachten voor groep 8 verwijzen we naar de gratis lesmethode 'Avonturen in het Donker' voor het primair onderwijs, bijvoorbeeld de opdracht 'Fotoverhaal' (uit katern 'Verhaal en montage').
In de ‘Docentenhandleiding Film in de klas’ voor het voortgezet onderwijs vind je algemene informatie over hoe je een film met de klas kunt bespreken. De werkbladen bevatten opdrachten die aansluiten bij de bijzondere aspecten van een film en zijn bij meerdere films inzetbaar. De opdrachten kun je in één lesuur met de klas uitvoeren.
Meer informatie vind je via bovenstaande links.

Er is bij deze film een audiodescriptie beschikbaar op Earcatch, klik hier.