Over

Geschikte films voor filmeducatie

Kijk-goed is een uitgebreide database van filmtitels die geschikt zijn voor filmeducatie. Bij elke titel wordt aangegeven voor welk onderwijsniveau, thema en vak deze geschikt is. Afhankelijk of deze ook geschikt is voor CKV/KUA wordt uitgelicht welke filmaspecten voornamelijk bijzonder zijn. Ook wordt waar mogelijk verwezen naar bijbehorend lesmateriaal of educatieprogramma. Voor de films zonder lesmateriaal staan veelal (praktische) tips hoe je deze in de les kunt gebruiken.

Kijk-goed wijst docenten, opvoeders en culturele instellingen de weg in het internationale aanbod aan (korte) films en geeft de geschiktheid van films aan voor de onderwijspraktijk. De site is onderdeel van het Netwerk Filmducatie dat streeft naar een structurele plek voor filmeducatie in het funderend onderwijs. Het netwerk adviseert over film in relatie tot educatie: filmprogrammering- en selectie, deskundigheidsbevordering, didactiek en de ontwikkeling en toepassing van filmeducatieve activiteiten en materialen. Meer informatie vind je op de website www.filmeducatie.nl.

 

Redactie

De redactie is in handen van het coördinerende team van het Netwerk Filmeducatie dat gefaciliteerd wordt door het Eye Filmmuseum. Tussen de filmtips vind je een gecureerde selectie uit het aanbod van de leden van het netwerk. Daarnaast is er een speciaal ingerichte selectiecommissie die tips samenstelt voor de verschillende onderwijscurricula.

Hoofd- en eindredacteur: Vincent Hodde

Redactie: Janna Schwab, Eline Hulspas

Heb je vragen/suggesties/opmerkingen? Mail naar: NetwerkFilmeducatie@eyefilm.nl