Over

Kijk-goed.eyefilm.nl:  geschikte films voor filmeducatie

kijk-goed.eyefilm.nl is een uitgebreide database van filmtitels die geschikt zijn voor filmeducatie. De titels zijn zorgvuldig geselecteerd door de afdeling educatie van EYE. Bij elke titel wordt aangegeven, voor welk onderwijsniveau deze geschikt is, welk filmaspect bijzonder is en bij welk(e) onderwijsthema(‘s) de titel aansluit. Ook wordt waar mogelijk verwezen naar bijbehorend lesmateriaal.
 

Waarom kijk-goed.eyefilm.nl

Kijk-goed wijst docenten, opvoeders en culturele instellingen de weg in het overvloedige aanbod aan kinder- en jeugdfilms en geeft de geschiktheid van films aan voor de onderwijspraktijk. De site is onderdeel van de adviesdienst van EYE Educatie. EYE Educatie adviseert over film in relatie tot educatie: filmprogrammering- en selectie, deskundigheidsbevordering, didactiek en de ontwikkeling en toepassing van filmeducatieve activiteiten en materialen.
 

Over EYE Educatie

De educatieve afdeling van EYE ontwikkelt educatieve filmprogramma’s, workshops, lesmaterialen en rondleidingen in  het filmmuseum in Amsterdam. Daarnaast ontwikkelt de afdeling educatie ook  landelijke filmprogramma’s en lesmaterialen voor het basis-, voortgezet en hoger onderwijs. Als kenniscentrum van de filmsector geeft EYE advies aan andere instellingen en stimuleert kwaliteit, samenhang van en variatie in het (inter)nationale filmeducatieve aanbod. EYE Educatie werkt aan deskundigheidsbevordering van docenten en branche en brengt aanbieders en het onderwijs met elkaar in contact.

Voor meer informatie over het educatieve aanbod van EYE klik hier
 

Waarom filmeducatie

Film is een populair medium om de wereld te ontdekken en te begrijpen. Voordat kinderen kunnen lezen en schrijven, hebben ze vaak de wereld al ontdekt via het bewegend beeld. Het begrijpen van beeldtaal van film is onmisbaar geworden in onze gemedialiseerde samenleving. Ook als cultuurvak biedt film vele mogelijkheden, want film is kunst, film is entertainment en film is cultureel erfgoed. Film kan, net als andere kunsten, ontroeren, vermaken en aan het denken zetten.